sâmbătă, 22 septembrie 2012

Tepe cu locuri de munca


       Deoarece in ultimii ani somajul este tot mai mare, au aparut diverse “oportunitati minune”  pentru cei care doresc sa se angajeze. Voi enumera cateva atfel de tepe cu locuri de munca pe care este bine sa le cunoasteti, ca sa nu va creati asteptari deosebite, sau pur si simplu sa nu pierdeti timp si bani.

       1.Tepe cu locuri de munca in strainatate. Odata cu isteria plecarii in afara la munca, au aparut si societatile de intermediere, care pentru simplul fapt ca sunt in legatura cu o firma de acelasi profil din tara tinta, si pentru ca fac posibila angajarea, cer comisioane astronomice. Mai mult de atat, nu putine sunt cazurile in care dupa ce au incasat comisionul de intermediere sau o parte din acesta, pur si simplu dispar. Aceste taxe de intermediere ajung uneori si la 2000 de euro, comision mult prea mare chiar si in cazul in care ti se da o slujba in strainatate.
            De aceea, recomand cateva modalitati de verificare a seriozitatii firmei de intermediere:
* Cauta informatii despre firma pe internet, de obicei cei care au avut probleme cu o astfel de firma isi exprima nemultumirea pe forum.
* Verificati fima pe site-ul Ministerului Finantelor, la adresa: http://www.mfinante.ro/pjuridice.html?pagina=domenii. Aveti nevoie doar de numele firmei, sau CUI.
* La plata comisioanelor sa ti se elibereze chitante.
* Nu accepta clauze abuzive in contractual de intermediere, de obicei astfel de firme lucreaza cu un avocat, care le redacteaza contracte care sunt in favoarea lor.
* Verifica la Inspectoratul Teritorial de Munca, daca firma are ca obiect de activitate, intermedierea si plasarea fortei de munca.
               2. Castigi muncind de acasa. Daca treaba asta ar merge cu adevarat si s-ar castiga asa de bine, am fi un popor de insiratori de margele sau lipitori de plicuri. In aceasta activitate contactul cu cei care ofera aceasta posibilitate este prin posta, si de fiecare data cand se primeste un plic de catre cel care doreste sa munceasca, i se cer si sume de bani, cu diverse motivatii.
             3. Masaj erotic. In tot mai multe publicatii, dau peste reclame la masaj erotic, si anunturi care promit castiguri de cateva mii de euro, tinerelor in cautare de loc de munca. Singura conditie este sa fii tanara, de altceva nu este nevoie; insa vreau sa atrag atentia ca aceste asa-zise saloane de masaj, nu fac altceva decat sa mascheze prostitutia si proxenetismul . Deoarece in Romanaia prostitutia este ilegala, aceasta se practica sub un alt nume: masaj erotic.
           Este rusinos, trebuie sa fim cunoscuti ca minti luminate, care sunt in stare sa faca fata oricarei     provocari economice sau industriale si  nu ca o tara in care se practica cea mai veche meserie din lume.
           Regula de baza inainte de a aplica la orice loc de munca este sa te documentezi in privinta companiei, job-ului oferit si experientelor anterioare ale altor persoane in acest domeniu.
      Daca mai sunt si altele pe care le-am omis, cu care ati avut de-a face, metionati-le prin comentarii la acest articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu